Papua Nova Guinea
Popis
Keře kávovníku jsou na Papai Nové Guinei novinkou. Poprvé se začaly sázet až kolem roku 1950. Pole se zakládají nejčastěji v hlubokých lesích, na mýtinách, které jsou nepřístupné strojům. Proto lze místní kávu považovat za produkt organického zemědělství. Žádná průmyslově vyrábená hnojiva ani ošetrující připravky se ke kavovníkům zaručeně nedostanou. Sběr kávovníku je stoprocentně ruční, aby byla zajištěna vysoká kvalita sklizně. Proto arabika z Papui šplhá po žebřičku světových káv. Sklízení kávové bobule jsou zpracovány tzv. promýváním. Celé plody se nasypou do nádrží s vodou (z hladinou jsou sebrány nekvalitní bobule, ostatní klesnou ke dnu). Protlačení přes speciální plechy se zbaví dužiny a částí obalu. Následuje frementace a sušení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář